Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föräldrar fixar sommarkul

Under sommaren stänger den öppna verksamheten för föräldrar och barn både på familjecentralen och i församlingshemmet. Tråkigt, tycker föräldrarna. På eget initiativ drog de därför i gång Sommarkul.

Annons
Sommarkul för barn. Frida och Nellie Gustavsson hakade snabbt på när Malena och Agnes Frööjd ordnade sommarträffar för föräldrar och barn tillsammans med Sofia Flodman och hennes barn Ronja och Petter Westergren.

– Vi har startat en facebookgrupp som heter Sommarkul i Nora för barn och föräldrar där vi kan tipsa varandra om saker att göra ihop med barnen, berättar Sofia Flodman som nyligen flyttat från Örebro till Nora med sambo och två barn.

– I Örebro fanns det flera familjecentraler som kunde turas om att hålla öppet under sommaren. I Nora stängs allt samtidigt, och då blev det upp till oss föräldrar att göra något själva.

Genom tvåbarnsmamman Malena Frööjd som jobbar i svenska kyrkan har föräldrarna fått tillgång till lekrummet på församlingshemmet varje tisdagsförmiddag från klockan nio.

– Det är skönt att ha någonstans att mötas och vara om det är dåligt väder. Men får vi en fin sommar ses vi lika gärna vid en lekpark eller badplats, säger Sofia Flodman.

– Är vi inte i församlingshemet så sätter vi en lapp på dörren och skriver ett meddelande i facebookgruppen om vart vi har gått.

Tanken är att alla ska kunna komma och gå som det passar dem och att träffarna inte ska kosta något.

– Allt man behöver tänka på är att ta med eget fika eller mellanmål.

Frida Gustavsson tycker att träffarna är ett bra initiativ. Hon och dottern Nellie två år tittar in och leker en stund före dagens jobb och förskola.

Sommarkul-gänget har redan träffats i tre veckor och nu när alltfler får semester hoppas de på fler deltagare, gärna med lite äldre barn också.

Conny Schultzén smakar sig fram bland leksakerna.
Vem vill bolla med mig? undrar Agnes Frööjd, nio månader.
Petter Westergren läser saga med pappa Anders Westergren på Nora församlingshem.

Mer läsning

Annons