Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fotbollens dag på Norvalla i full gång

Straffsparkstävling, loppis, prickskytte och fotbollsmatcher. Nora-Pershyttan BK arrangerade under torsdag fotbolls dag på Norvalla för att stärka gemenskapen i föreningen och bjuda in till en mötesplats.

Annons
Love Ekberg laddar inför straffsparkstävlingen på fotbollens dag.

Trots regnet var stämningen god när fotbollsspelare i alla åldrar och deras föräldrar, lagledare och tränare infann sig på Norvalla för att tillsammans fira fotbollens dag.

– Våra lag är alltid på olika platser, splittrade mellan Gyttorp, Pershyttan, Ängarna och här på Norvalla.

Det är viktigt att vi får tillfälle att träffas och skapa gemenskap i föreningen, säger Peter Palmqvist, sportchef och en av de som ligger bakom idén till fotbollens dag.

Han berättar att

förhoppningen är att på sikt bygga ut arrangemanget till att bli alla idrotters dag i Nora genom att bjuda in andra föreningar och sporter till Norvalla.

Kanske redan till nästa gång, den 5 september.

– Det är ett steg på vägen mot målet att Norvalla blir en träffpunkt, ett ställe dit folk kan komma och umgås samtidigt som de tittar på en match, säger Palmqvist.

Genast fotbollens dag hade startat var flera av de yngre representanterna ute vid målen och sparkade en boll mellan sig.

– Jag ska prova prickskytte och speedshooting. Det är roligt att spela fotboll, säger Alfred Törling som spelar i NPBK:s -06 lag.

Både han och lagkamraten Love Ekberg är vid gott mod att sätta straffsparken mot seniorlagets målvakt.

Både herr- och damlaget hade seriematcher inplanerade på Norvalla till torsdagskvällen som en del av arrangemanget. Tyvärr lämnade damlagets motstånd, Fjugesta IF, återbud.

Istället har NPBK skrammlat ihop ett lag bestånede av lagledare och föräldrar som får möta damlaget inför besökarna på fotbollens dag.

Herrmatchen flyttas därmed fram en halvtimme till 19.30.

Mer läsning

Annons