Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fullmatad sommar i Nora

I Nora är det som alltid mycket på gång, med alltifrån teater till musikfestivaler. Håkan Ceder, turistchef, är säker på sina favoriter.

Annons

Turistchef Håkan Ceder har full koll på allt som händer i Nora i sommar. Han har testat det mesta, men tvekar inte en sekund på stadens guldkorn.

– Vi är absolut bäst på guidade turer och glass! säger han.

De guidade turerna finns att ladda ner som ljudfiler på Noras hemsida. Håkan har själv provat, och rekommenderar dem varmt även för den som bor i staden.

Den största magneten är annars Antik- och samlarmässan, vilken lockar många inredningsintresserade landet över.

Teatersuccé

På Stadra sommarscen mellan Nora och Gyttorp, sätter man upp två teaterpjäser. ”Vill ha dig” går i repris efter fjolårets succé.

Årets nyhet, ”Den fjärde rosen”, är skriven av Gunilla Persson och handlar om Gertrude Stein, en kulturkvinna som umgicks i Paris kända kretsar under tidigt 1900-tal.

Vackert och rörande

– Vi ville göra någonting vackert och rörande, men ändå underhållande. Något som får publiken att känna att livet är underbart och allting är möjligt! säger Magnus Wetterholm, konstnärlig ledare på Stadra Sommarscen.

Den musikintresserade kan gå till Parkfesten i Folkets park fredag och lördag 1–2 juli.

Under fredagen uppträder artister som Pugh Rogefeldt, vissångaren Lasse Tennander och singersongwritern Marie Bergman.

Lördagskvällen tillägnas rock- och bluesbandet Norrbottens Järn samt det finska 22-Pistepirkko. Tvådagarsbiljetter kostar 300 kronor för vuxen och 200 för ungdom.

Mer läsning

Annons