Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fyror visar egna filmer

Under våren har fjärdeklassare från hela Nora kommun gjort egna filmer. I torsdags visades de under en tillställning i Folkets hus. Både lärare och elever är positiva till projektet.
– Vi lärde oss samarbeta, säger eleven Ebba Berggren.

Annons
Spänning. Eleverna är fokuserade och förväntansfulla när deras filmer visas på vita duken.

På torsdagsmorgonen samlades alla Noras fjärdeklassare i Folkets hus. Barnens egenproducerade filmer visades i den gamla biosalongen. Totalt sju klasser deltog i festivalen och alla bidrog med en film var.

Barnen hade klätt ut sig till riddare, torpare och kungligheter och filmat i källor, lador och stenhus. Medeltidshistoria ingår i årskurs fyras kursplan, och tanken var att projektet skulle integrera ett kreativt ämne med ett tyngre.

Thomas Hegefors, kulturpedagog, har ansvarat för projektet. Han upplever att barnen blommat ut när de gjort filmerna, men ser också andra fördelar.

– Det är viktigt för samhörigheten att hela klassen får göra något tillsammans.

Ebba Berggren och Fanny Rejdemark går på Borns friskola. De blev klara med sitt bidrag ”Den heliga stenen” två dagar tidigare, men vill redan göra fler filmer. Projektet tyckte de var både roligt och lärorikt.

– I början hade alla olika åsikter, men vi lärde oss verkligen att samarbeta och komma överens, säger Ebba.

Ebba Berggren, Fanny Rejdemark, Alexandra Yourstone och Emmy Norgren Johansson från Borns Friskola var stolta och glada när deras film hade visats på bion i Folkets hus.

Mer läsning

Annons