Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallsbergssonens Sannex kan vinna årets band

Förra året blev Sannex utsedda till årets band under dansbandsveckan i Malung. Nu kan de vinna titeln igen - och siktar på att bli Sveriges bästa dansband.– Vi vill försöka förnya branschen, säger trummisen och Hallsbergssonen Mikael Norsten.

Annons
Mikael Norsten i Sannex.

Det är högsäsong för Sveriges dansband. Sannex reser runt och spelar i landet. Bandmedlemmarna hade ledigt tio dagar runt midsommar - men kör ett stenhårt spelschema och lever campingliv.

– Det är den tuffaste perioden just nu. Vi är inte hemma på en månad. Vi bor i bussen och i bland händer det att vi tvättar oss i sjöar på sommaren, säger, Mikael ”Micke” Norsten, trummis i Sannex som ursprungligen är från Viby.

Förra året blev Sannex utsedda till årets band på Guldklavegalen under Dansbandsveckan i Malung. Även i år har de chansen att vinna. Men Mikael Norsten är ödmjuk inför årets nominering - och höjer Lasse Stefanz till skyarna.

– Det naturligtvis skitkul. Men det är tre band som har stor publik som är nominerade. Lasse Stefanz är ett unikum, säger han.

Sannex tävlar mot just Lasse Stefanz och Donnez, och har som mål att bli Sveriges bästa dansband. Hur blir man då det?

– Om jag visste det skulle vi redan vara där. Det gäller att ha en egen nisch men ändå hålla kvar vid det traditionella. Man måste jobba intensivt. Inget av de stora etablerade banden har bara hållit på i två.

Redan ikväll, torsdag, spelar Sannex i Folkets park i Nora. Den 7 juli spelar bandet i Brunnsparken i Örebro.

– Brunnsparken är alltid bra. Men vet att det alltid blir en trevlig kväll och vi har en trogen publik, säger Mikael Norsten, och berättar att fansen är bandet extremt trogna.

– De åker 30 mil enkel resa en kväll utan problem.

Har du någon hälsning till fansen inför spelningarna?– Kom och lek med oss. Det är ändå vad det handlar om, att underhålla folk och få dem att tycka att det är roligt.

När Mikael Norsten var nio år flyttade familjen till Långängen i Hallsberg. Han har spelat trummor sedan han var 15 år. Redan i 13-årsåldern började han turnera med sin pappas dansband.

– Det var skitfräckt naturligtvis. Att vi i bandet är gamla musikerbarn är en viktig del. Vi har traditionen med oss sedan vi var små.

För ett år sedan köpte Mikael Norsten en bostadsrätt i Örebro. Nästa gång bandet har semester i slutet av juli återvänder han hem.

Hela gänget. Micke Norsten, till höger, och hans kompisar som tillsammans är Sannex i dag. Från vänster Patrich Rundström, Christian Olsson och Andreas Olsson.Foto:  Privat

Mer läsning

Annons