Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här ska en kollektiv butik öppnas

Efter ett antal telefonsamtal och en del diskussioner så bestämde sig 14 konsthantverkare för att tillsammans öppna en butik.– Vi hjälper varandra på det här viset, säger Birgitta Berg.

Annons
Här ska det öppnas kollektiv butik. På bilden sex av de fjorton konsthantverkarna bakom satsningen på Bryggeriet; Solveig Petrovic, Anders Öster, Christina Alvner, Elisabet Jansson, Margareta Fredriksson och Birgitta Berg.

Den 13 maj premiäröppnar butiken som har fått namnet ”Kom in!”. Platsen för detta är området Bryggeriet.

NA träffade några av de 14 blivande butiksdelägarna för några dagar sedan. Då var det fortfarande mycket kvar som skulle fixas inför öppningsdagen. Det skulle möbleras och butikslokalen skulle inredas.

– Vad tror du? Skulle inte de här skulpturerna passa bra på den där hyllan? frågar Elisabet Jansson.

– Ja, det prövar vi, svarar Solveig Petrovic.

Anders Öster skruvar upp hyllor, Birgitta finns utomhus och planterar blommor och Christina Alvner, Elin Duberg och Magareta Fredriksson jobbar med butikens blivande inredning.

– Idén till butiken föddes förra året med en förfrågan jag fick om att överta en annan butik här. Jag ringde runt till andra konsthantverkare och vi bestämde att vi startar en butik tillsammans i en egen lokal i stället, berättar Birgitta.

Och så blev det alltså.

– Flera av oss känner varandra sedan tidigare, bland annat från Ljusstråk, säger Solveig.

– Vi får även nya bekantskaper med det här och det är kul, säger Elisabet.

Konsthantverkarna som öppnar en kollektiv butik på området Bryggeriet i Nora: Birgitta Berg, Christina Alvner, Elin Duberg, Anders Öster, Margareta Fredriksson, Elisabet Jansson, Solveig Petrovic, Moa Rudebert, Anna Dahlgren, Sara Sporre, Agneta Wågman, Anna Höggren, Marina Lilich och Gun-Britt Croft-Griggs.

Mer läsning

Annons