Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Helt övertänd villa i Gyttorp – räddningstjänsten arbetar fortfarande på platsen: "Nu har villan rasat ihop"

Räddningstjänsten arbetar just nu med att hålla en villabrand i Gyttorp under kontroll. Villan var snabbt övertänd och har nu fallit ihop.

Annons

Strax efter klockan 14 larmades räddningstjänst och ambulans till en villabrand i Gyttorp, utanför Nora.

– Det är en fullt utvecklad brand där vi inte ens har kunnat gå in med rökdykare, sa Tobias Frohm, inre befäl på Nerikes brandkår, i en första kommentar. Ingen person ska ha funnits i huset, men däremot en hund.

På plats fanns inledningsvis styrkor från Nora och Lindesberg samt insatsledare från Örebro. Villan var helt övertänd när brandkåren kom till platsen. Man riktade då in sig på att få branden under kontroll och försöka rädda ett närliggande garage.

– Nu har villan rasat ihop och ligger inom grunden, säger Henrik Persson, inre befäl vid Nerikes brandkår, vid 19-tiden.

Är branden under kontroll just nu?

– Det är mycket glöd och brandrester fortfarande men läget är absolut under kontroll. Det är ett garage och en del villor nära som vi jobbar med att skydda, säger Henrik Persson, och fortsätter:

– Nu kommer styrkan från Nora vara kvar fram till klockan 21.00 sedan blir det bevakning av Nyhyttans brandvärn fram till klockan 08.00 i morgon. I fall det börjar blåsa är det bättre att ha rejäl koll.

Här nedan hittar du vår första livesändning från platsen:

Obs! Kartan visar ungefärlig plats