Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hinderbanan gav mersmak

De sprang hela banan och klarade nästan alla hinder, och de hade väldigt roligt. Nu är både mamman Eva Lindberg och dottern Ella Renell sugna på att genomföra fler hinderbanetävlingar ihop med Cecilia Hansson.

Annons
I går deltog Eva Lindberg från Nora tillsammans med dottern Cecilia Hansson och dotterdottern Ella i hinderbanetävlingen Superior race sprint i Göteborg. Bilden är tagen vid en träning på Norvalla tillsammans med pt Sandra Almer som hjälpte Eva med förberedelserna.

I söndags deltog Eva Lindberg från Nora i Superior race sprint i Göteborg, en fyra kilometer lång tävling med 16 hinder av olika slag att ta sig förbi. Tävlingen genomförde hon tillsammans med dottern Cecilia Hansson, som utmanat och peppat Eva inför tävlingen, och med dotterdottern Ella Renell 9 år.

-Det var jätteroligt att se mamma raca iväg. Hon var alldeles till sig och ibland fick vi ropa på henne att vänta på oss, berättar Cecilia.

De tre generationerna höll ihop under hela tävlingen och peppade varandra att övervinna rädslor och våga springa genom brinnande ringar, klättra över vatten och brottas med gladiatorer.

-Tre av hindren blev för svåra för oss. Vid ett av vattenhindren, där man skulle hänga i ringar och klättra över en å, blev avståndet för stort för Ella och när inte hon nådde så valde vi att hålla ihop och ta ett straff istället för hindret.

Straffen för de hinder som inte genomfördes kunde vara exempelvis 30 armhävningar eller 30 knäböj.

Söndagens tävling genomfördes av omkring 500 personer, men Ella var enda barnet och tillsammans med Cecilia och Eva fick hon mycket uppmärksamhet just för att de var tre generationer som tävlade ihop.

-Mitt i loppet stannade Ella plötsligt. Jag trodde att det hade hänt nåt. Men hon stannade bara upp och sa ”tack mamma, jag har jättekul” innan hon pussade mig och sprang vidare igen, berättar Cecilia.

Redan inför söndagens tävling hade Cecilia planer på att genomföra ett tiotal hinderbanetävlingar under nästa år, och nu låter det som att både Eva och Ella är sugna att hänga på fler gånger.

Mer läsning

Annons