Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hon målar live inför gästerna

– Det handlar om att ha mod, säger Ulrika Andersson, konstnären som på tre dagar ska måla en tavla till Ljusstråk live inför matgästerna på Nora Brasserie.

Annons
Underhållande. Samtidigt som Nora Brasseries lunchgäster svalkade sig under parasollet drog Ulrika Andersson, konstnär från Karlskoga, de första dragen på den tavla som hon under tre tillfällen                             ska måla live inför restauranggästerna.Foto: Sofia Gustafsson

Karlskogakonstnären Ulrika Andersson har aldrig gjort det förr och heller inte hört om någon annan som tagit på sig uppgiften att måla en tavla på en restaurangscen.

– Det känns jättespännande, men också lite pirrigt, säger Ulrika medan hon öppnar locket till den första färgburken.

Tavlan ska målas i olja men så mycket mer än så är ännu inte bestämt.

– Jag får se vart det tar vägen, tanken är att jag ska hämta inspiration från omgivningen som är här, säger Ulrika och spanar ut över lunchgästerna som sitter i skuggan under ett parasoll medan solen obarmhärtigt skiner över konstnären och hennes duk.

– Jag har målat under strålande sol förut, då får man ta hänsyn till ljuset och reflektionerna och jobba med dem, säger Ulrika.

För henne är det snarare internatioken med publiken och tidspressen som är ny.

– Mitt mål är att jag ska kunna avsluta tavlan den sista dagen jag ska sitta här, men jag har aldrig målat en tavla så snabbt förut.

Det färdiga verket ska ställas ut på Nora Brasseries utställning under Ljusstråk sen går tavlan vidare till Ulrikas ateljé i Karlskoga.

Interaktiv. Ulrika Andersson hoppas att publiken ska samtala med henne medan hon målar, de är en del av inspirationen.
Innovativ. I samråd med Nora Brasserie kom Ulrika Andersson på idén att måla live inför utställningen på höstens ljusstråk.

Mer läsning

Annons