Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ica ser fram emot nytt

I veckan slog Ica Punkten igen. I början av november öppnar Icas nya butik, och i samband med det stänger även Norahallen. Men hyresvärden hoppas snart ha klart med en ny livsmedelsbutik som vill in på Prästgatan.

Annons
Lena Johansson var med när Ica Punkten öppnade och tycker det känns vemodigt att slå igen, samtidigt som hon ser fram emot att få jobba i butikschef Stefan Perssons nya butik senare i höst.

– Det känns vemodigt att slå igen. Jag var med och öppnade Ica Punkten, berättar Lena Johansson, som hade fullt upp i kassan under utförsäljningen.

– Samtidigt ska det bli roligt med det nya. Jag älskar mitt jobb och är glad att jag får vara med och jobba i en helt ny butik en andra gång.

Bygget av den nya Ica-butiken i Nora går enligt planerna och Ica-handlare Stefan Persson ser fram emot att få komma in i de nya lokalerna i september. I början av november räknar han med att slå upp dörrarna för kunderna.

– Hyreskontraktet på Punkten går ut i september och innan dess måste lokalen återställas, därför stänger vi här innan den nya butiken är klar, säger han.

Norahallen är öppen till slutet av oktober, och även om kontraktet löper ett år till är Stefan Persson beredd att lämna lokalen snabbt.

– Jag har erbjudit mig att lämna kvar kyldiskar och liknande till en ny hyresgäst, och slipper jag plocka ut allt sånt så kan jag ju lämna nycklarna ganska snart efter att vi stängt, säger Stefan Persson.

Bo Gustafsson som äger fastigheten säger att han haft flera intressenter som tittat på lokalen, och att han räknar med att få in en ny livsmedelsbutik.

– Vi för diskussioner som gör att jag tror att vi har klart med en ny hyresgäst inom en månad, säger han.

För Stefan Persson handlar bygget av och flytten till en ny butik mycket om att göra verksamheten mer rationell och mindre tungjobbad för personal och leverantörer.

– Kan vi jobba mer rationellt kan vi också sänka priserna, säger Stefan Persson som i den nya butiken räknar med att lägga sig en nivå lägre i pris än i de gamla.

Om konkurrensen från en eventuell ny livsmedelsaktör i Nora säger han att hans ambition är att vara så bra att kunderna kommer till honom ändå.

Mer läsning

Annons