Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen lösning på arbetsmiljön

Vad som förorsakar den dåliga arbetsmiljön i norra delen av Karlsängskolan är fortfarande oklart. Efter att huvudskyddsombudet slog larm var arbetsmiljöverket på plats under onsdagen och nu fortsätter undersökningsåtgärderna.

Annons
Ingen lösning. Luftmätningarna i Karlsängskolan kan inte förklara vad som orsakar hälsoproblemen. Nu fortsätter undersökningarna.

Personal och elever får luftrörsproblem av att vistas i norra delen av Karlsängskolan. Men de luftmätningar som gjorts visar inget som kan förklara problemen.

– Undersökningarna fortsätter nu ett par steg till, berättar Kjell Arvidsson, huvudskyddsombud.

Det kom arbetsmiljöverket, huvudskyddskyddombudet, fastighetsbolaget och skolledningen överens om efter ett möte på onsdagen. Det handlar om borra i golvet och ta prov, öka ventilationen, göra riktade hälsoundersökningar med analys av besvären och eventuellt också kolla en vägg.

Arbetsmiljön var även uppe på barn- och utbildningsnämndens möte med rektor Monica Aspemyr på plats. Genom åren har det varit ständiga problem med vattenläckage genom det platta taket, berättar hon. De nuvarande problemen gäller första våningen, inte andra. Därför misstänker hon att besvären kan ha med golvet att göra.

Däremot har fastighetsbolaget ännu inte provat mögelhund.

– Det kan jag varmt rekommendera, om jag lägger min penna i en påse kan en hund fortfarande känna min vittring efter 13 år, säger Bertil Roden (NP) som själv håller på med brukshundar.

Och även om luftmätningarna inte visar något, så kan en hund påvisa om och var möglet finns, menar han.

Mer läsning

Annons