Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inspirerande träff med Sophia Sundberg

Tursam fyller 20 år och det ska firas med fyra idé- och inspirationsträffar. Den första är i dag torsdag på stadshotellet med författaren och föreläsaren Sophia Sundberg.

Annons
Bra uppslutning. Det kom runt 45 personer på första idé- och inspirationsträffen.

- Det här är en ahaupplevelse, väldigt intressant och att få se och lära känna fler.

Det tycker Nicklas Salmin från Grythyttan, en av de runt 45 personer som kommit på Tursams första idé- och inspirationsträff.

Som föreläsare har Tursam bjudit in Sophia Sundberg, en medryckande författare och föreläsare som varit nominerad till Årets talare två år i rad. Hon berättar om affärsnätverkande, samarbeten som kan skapa mervärden, att nyttja sociala medier, mingelteknik, kroppspråk, bland annat. Hon har dessutom nyss gett ut "#Tvitterboken". Och för besöksnäringen finns en stor utvecklingspotential med hjälp av sociala medier.

- Det går att använda tvitter att få fler turister till regionen, det gäller bara att veta hur man ska göra. Det är jättespännande, förklarar hon.

Tursam står för Turistsamarbete i Bergslagen och eftersom det nu fyller 20 år vill de fira det med Bergslagens besöksnäring. Tursam har valt att arrangera fyra olika idé- och inspirationsträffar med olika teman och gästföreläsare.

- Som vi tror ska inspirera oss alla till nya idéer som kan få vår destination och dess företag att utvecklas än mer positivt, menar Nora turistchef Håkan Ceder, verksamhetsansvarig för Tursam.

Att välja inspirationsträffar som firande är kanonbra, tycker Annika Reuter, deltagare och själv inspiratör.

- Det tillför något i tiden och är ett framåttänk, säger hon.

Bland övriga deltagare är det också mycket positiva tongångar.

- Verkligen inspirerande, man blir glad och när hon säger ge och inte bara ta. Sen är det alltid trevligt att träffa kollegor, tycker Mäla Ekström som driver Hult Säteri.

Inspirationsturnén fortsätter med nästa träff 18 mars i Grythyttan med Marcus Eldh från Wild Sweden som gästföreläsare. Då handlar det om upplevelsekvalitet i världsklass.

Nätverkande. På första träffen kom författaren och föreläsaren Sophia Sundberg, som höll en medryckande och intressant föreläsning om affärsnätverkande, bland annat.
Aha-upplevelse. För Nicklas Salmin från Grythyttan var föreläsningen med Sophia Sundberg en aha-upplevelse, här att lära mingelteknik.
Isbrytare. Pins kan vara ett bra mingelattribut, att bryta isen med. Mäla Ekström som driver Hult Säteri har ett märke från Hushållningssällskapet.
Inspiratör. Annika Reuter, själv inspiratör, tycker att det är toppen att Tursam ordnar fyra idé- och inspirationsträffar som 20-årsfirande.

Mer läsning

Annons