Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Jag var säker på att hon skulle dö”

En läckande elkabel orsakade i helgen en otäck olycka vid stallet i Gyttorp. En häst fick ström genom kroppen och blev både chockad och skadad.

Annons

Kristina Faleij har sin häst Wella inhyrd hos Gyttorps ridklubb. I helgen var hon där för att rida. Men hon hann bara skritta ut förbi hagen innan något hände.

-Plötsligt fick min häst ett utbrott. Hon stegrade sig flera gånger och kastade sig i backen, berättar Kristina Faleij.

-Jag blev rädd att hon blivit sjuk. Jag ville lugna ner henne och se hur hon verkade må, så jag hämtade en lina för att gå ner till paddocken och longera.

Hon gick samma väg förbi hagen, och på samma ställe som förra gången kastade sig hästen runt. Kristina for omkull och fick hästen över sig. Hästen slängde sig sedan på sidan och blev liggandes med kramper.

-Jag var säker på att hon skulle dö, säger Kristina Faleij.

Ström i markenTill slut fick hon upp hästen på fötter och chockade tog de sig tillbaka till stallet. Där fick Kristina höra ett rykte om att det går ström i marken precis där hennes häst reagerat så starkt. Ridklubben försökte redan i höstas få både markägaren Orica och Eon att göra något åt problemet. Men Eon kunde inte uppmäta några spänningar i marken.

Men efter olyckan i helgen tog ridklubben ny kontakt och den här gången hittades en läckande kabel som nu har kopplats bort från elnätet.

Mer läsning

Annons