Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jobbmässa intresserar många

På arbetsmarknadsmässan den 15 februari får hög­stadieelever och arbets-sökande möjlighet att stifta­ bekantskap med flera av arbetsgivarna i kommunen.

Annons

– I dagsläget har vi 24 arbetsgivare anmälda, men vi siktar på det dubbla, säger Klas Brynte, näringslivsutvecklare på kommunen.

Bland arbetsplatserna finns både privata arbetsgivare och de inom offentlig sektor. Från BKT och Försvarsmakten till Apoteket och Nora-Lindefrakt, NLF.

– Vi siktar på att ha alla branscher representerade. Tanken är att man ska kunna prata med en arbetsgivare och sedan gå rakt över till dem som utbildar till det man vill jobba med. Exempelvis från NLF till gymnasiets transportprogram, säger Klas Brynte.

Förmiddagen är vikt åt högstadiets elever och eftermiddagen åt vuxna arbetssökande. Syftet är att visa vilken kompetens det finns ett behov av, hur man skaffar sig den och att ge arbetsgivarna en möjlighet att visa upp sig.

– I dagsläget tror jag inte att det är någon av dem, förutom äldreomsorgen i Hällefors, som har jobb att erbjuda, säger Klas Brynte.

Onsdag är egentligen sista dagen att som arbetsgivare anmäla sig, men även efter det kommer det att finnas plats för fler deltagare.

– Flera arbetsgivare har sagt att de kan ha svårt att komma ifrån, så vi håller öppet om det är någon som hör av sig i sista sekunden, säger Klas Brynte.

Mer läsning

Annons