Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kärva spår i Hytterännet

Termometern visade drygt 20 minusgrader i Pershyttan på lördagsmorgonen, men till start i Hytterännet hade solen hunnit börja värma lite när de 39 åkarna gav sig ut i spåret.

Annons
Per Eklöf, med nummer 10 på bröstet, tar täten redan ut från start och uppför första backen i den 34:e upplagan av Hytterännet.

– Det är kärvt när det är så här kallt, och på hemvägen där spåren ligger i skugga och det går ganska mycket nedför blev det kallt.

Det säger Per Eklöf, Norakille som tävlar för Karlslunds IF, och som ledde den 34:e upplagan av Hytterännet från start till mål.

Vasaloppsträning

Han liksom många av de andra åkarna tar Hytterännet som ett träningspass inför Vasaloppet om ett par veckor.

– Målet där är topp 150, då får jag starta i led noll nästa år igen. Har jag en riktigt bra dag och får en bra start så kan jag kanske bli topp 100, säger Per Eklöf.

Klubbmästare

Några minuter efter Per i mål i Hytterännet är tvåan Leif Thörnqvist, som är bästa hemmaklubbsåkare och därmed vinner det klubbmästerskap som tävlingen också är. Han säger att han blir väldigt nöjd om han är bland de 500 bästa i Vasaloppet.

Bästa dam både till varvning och mål i Hytterännet är Katarina Nybäck-Rönnbacka, före skidklubbens stormästarinna Ruth Svensson.

Langning. De första åkarna in till varvning kommer så fort att de inte hinner sakta in för att ta emot saften, här Tony Duberg som servas av skidklubbens Bosse Larsson.Bild: Malin Eriksson
Systrarna Alice, Amanda och Alva Duberg hejar på pappa Tony när han går i mål som nummer tre i Hytterännet.
Bästa dam, Katarina Nybäck-Rönnbacka, kommer in i skidstadion för att varva.
Bosse Larsson langar över en mugg saft till Norabygdens SK:s mest medaljerade åkare Ruth Svensson.
Tävlingsspeaker Claes Wahlberg intervjuar segrande Per Eklöf efter målgång.

Mer läsning

Annons