Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kerstin Wagner vill visa något nytt

I sommar kommer Bryggeriet att fyllas av konst som är stilla, långsam eller rörlig - eller alla tre.

Annons
Det gamla bryggeriet har fått sig en upprustning. Kerstin Wagner tycker att miljön är inspirerande och ser fram emot sommarens utställning.

Konstnären Kerstin Wagner är ansvarig för utställningen som ska öppna i juni och fylla hela huset. Hennes vision är att locka en yngre publik genom att visa ung konst.

– Jag har fått bestämma ganska fritt och då tänkte jag så här, att det finns väldigt många skolor i länet; Örebro konstskola, Hällefors folkhögskola och även estetprogrammet på Lindeskolan. Jag vill ta in dem och blanda dem med etablerade konstnärer, säger hon.

–Det är intressant att se konstnärer som är i början av sin konstnärliga bana. Jag hoppas att det kan bli ett möte mellan konstnärerna, mer än att de bara har grejer i samma lokal.

Utställningen kommer att innehålla foto, video, måleri och skulturer.

– En video är rörlig, men den kan föreställa något som är stilla. På samma sätt är ett foto stilla, men det kan visa något rörligt.

Den yngre satsningen hoppas hon ska föra med sig en yngre publik, en publik som kanske inte besöker utställningar så ofta. Samtidigt är det viktigt att behålla de besökare som kommer år efter år.

–Jag vill att alla ska komma, ungdomar, deras föräldrar, morföräldrar och kompisar.

Kerstin Wagner har varit delaktig i flertalet konstnärliga satsningar i området och var värdinna vid förra årets utställning i Bryggeriet. Hon ser fram emot sommarens utställning, det enda orosmolnet är just nu ekonomin.

–Vi har inte finansieringen klar, men jag är optimist så jag tror att det löser sig på något sätt. Det är viktigt att det blir en utställning om man vill ha en levande miljö i kvarteret. Sedan hoppas jag, och många andra med mig, att man gör kvarteret Bryggeriet till en förlängning av Prästgatan så att folk hittar hit. Det är viktigt.

Sommarutställningen pågår från 17 juni till 8 augusti. Efteråt kommer en jubileumsutställning som firar Ljusstråks tioåriga historia att överta lokalen.

Annons