Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klart för bygge av ny förskola vid Hagby

Efter långa diskussioner har barn- och utbildningsnämnden bestämt att tillsammans med Nora fastigheter bygga en ny förskola. Den nya förskolan är tänkt att öppna under 2016.

Annons
Nybygge. Här på gräsmattan intill Hagbyängens förskola ska den nya förskolan byggas.

– Det känns bra att vi äntligen kan ta det här steget, säger Per Andreasson (S), ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

Den nya förskolan med fyra avdelningar ska byggas i anslutning till Hagbyängens förskola. Tanken är inte att skapa tillföra fyra avdelningar, utan på sikt kommer förvaltningen att lämna andra lokaler. Men vilka och hur många är inte klart.

Titti Hansson (C) är kritisk dels till en stor förskola med många vuxna och barn för de minsta att knyta an till dels till investeringen.

– Jag tycker att det är anmärkningsvärt mycket pengar när vi inte har en kö. Är det verkligen det här som är viktigast? Finns det pengar så vill jag hellre lägga dem på att rusta eller bygga en ny högstadieskola, säger hon.

– Minska barngrupperna kan vi göra genom att bygga en ny avdelning i anslutning till en av de förskolor vi har.

Camilla Andersson-Larsson (V) påpekar att många av kommunens förskolor behöver rustas omgående.

– Ska vi rusta och samtidigt bygga ut en avdelning är vi snabbt uppe i de 2,8 miljoner vi pratar om i hyra för den nya förskolan. Är det då inte bättre att satsa i stället?

Eva Stenqvist (C) yrkar avslag på förslaget om ny förskola, för att i stället satsa pengarna på Karlsängskolan.

– Visst behöver vi göra något på Karlsängskolan, men vi kan inte börja överallt samtidigt och nu anser vi i socialdemokraterna att det är en förskola vi ska bygga först, säger Per Andreasson.

Mer läsning

Annons