Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunal verksamhet kan ge fler besökare till Bryggeriet?

Utred möjligheter att förlägga viss kommunal verksamhet till Kvarteret Bryggeriet. Det föreslår Folkpartiet i Nora i en motion. 

Annons

I sin motion till kommunfullmäktige menar folkpartisterna att om viss kommunal verksamhet förlades vid området, skulle det i sig manifestera områdets betydelse för Nora, och även höja besöksantalet.

Det är närmare tio år sedan som kvarteret köptes. Detta i syfte att öppna området som en ny stadsdel med hantverk och konst i fokus. Huvudinriktningen, skriver motionärerna, var att göra området till ett kultur- och hantverkscentrum.

Så har det också blivit, men trots allt arbete och investeringar som gjorts finns fortfarande problem, konstaterar motionärerna. Inte minst till följd av stora outhyrda lokaler och höga hyror.

”Det finns därför anledning att ta ett krafttag omkring Kvarteret Bryggeriet” skriver Fp.

I sitt förslag om vad som kan göras utgår man från visionen från 2007 om att göra Bryggeriet till ett av regionens mest attraktiva besöksmål:

En samlokalisering av kommunal näringslivsverksamhet, turistverksamhet och kultur- och fritidsverksamhet till Bryggeriet skulle kunna medföra en positiv utveckling både för området och för Noras näringslivs- och turist- och kulturverksamhet påpekar motionärerna.

Mer läsning

Annons