Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen köper hus för två miljoner till nytt dagis

Nu köper barn- och utbildningsförvaltningen via fastighetsbolaget in ett stort bostadshus för att ha som förskola.
Det är en temporär lösning på den ansträngda föreskolesituationen.

Annons
Ny förskola. Det här huset tänker barn- och utbildningsförvaltningen via kommunens fastighetsbolag köpa in för runt två miljoner och starta två förskoleavdelningar i.

- Det är en bra lösning i det läget vi är i nu. Det är både snabbast och mest ekonomiskt, säger Per Andreasson (S) ordförande.

Det blir ingen utbyggnad med modulhus av förskolan Södra Haga som det var tänkt. 

- Det finns en risk för överklagan och då tar det längre tid. Den tiden har vi inte. Vi kan inte vänta till maj eller juni. Vi behöver in nu.

Bostadshuset på Bergslagsgatan 13 som ligger granne med Bergslagsbutiken är idag privabostad men har tidigare varit frtidshem, Myrstacken.

Barn- och utbildningsnämnden tog under onsdagen beslut att gå vidare med inköpet av huset. Förvaltningschefen Anders Danielsson fick i uppdrag att via kommunens fastighetsbolag köpa in fastigheten. Utgångspriset från mäklaren är knapp två miljoner kronor.

- Det här är det bästa alternativet, konstaterar Anders Danielsson.

Vissa åtgärder kommer att krävas för att kunna använda huset som förskola med två avdelningar.

- Vi kommer att titta på vad som behöver göras, säger han.

Enligt fastighetsbolaget kan en möjlig inflytt för förskolan vara klar i mars. Anders Danielsson tror att det kan bli ännu tidigare.

Per Andreasson betonar att det är temporär lösning och att vad de sedan ska göra med huset kan han inte svara på i nuläget. Tänkbara alternativ är att antingen sälja det vidare, eller att användas av kommunen till något annat.

Mer läsning

Annons