Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lill-Babs till Konunga-Stollen

Till helgen är det dags för fjärde upplagan av Över Konunga-Stollen – en musik-, dans-, ljud- och ljusföreställning som i år kryddas lite extra genom medverkan av Lill-Babs.

Annons
Lill-Babs sjunger i Klacka-Lerberg fredag och lördag kväll.Arkivbild: Håkan Risberg

Över Konunga-Stollen är en föreställning speciellt skapad för scenen i Gruvparken i Klacka-Lerberg.

Den är en musik-, dans- och ljudupplevelse med kopplingar både till naturen och till den gamla gruvdriften.

Blev ett fjärde år också

– När vi började så sa vi att vi skulle köra tre år. Men efter påtryckningar blev det ett fjärde också. Det är ju så roligt, berättar P-A Larsson, som är konstnärlig ledare för föreställningen.

Kapellmästaren Björn J:son Lindh föreslog tidigt att de skulle försöka få med Barbro ”Lill-Babs” Svensson till årets föreställning.

Tveksam först– Hon var lite tveksam i början, innan hon förstod riktigt vad det handlade om. Men Barbro är en underbar kvinna och hon kommer att bjuda på något alldeles extra, säger P-A Larsson.

Även om hennes sånger är välkända av många, så framförs de här i ett specialgjort arrangemang av Björn J:son Lindh och tillsammans med dansare på ett helt nytt sätt.

– Annars är det ljussättningen vi satsat lite extra på i år. Den blir starkare och mer effektfull än tidigare, säger P-A Larsson.

Mer spektakulär

Och även om han nu håller tummarna för att vädrets makter ska vara med dem, så säger han samtidigt att lite regn gör många gånger ljussättningen ännu mer spektakulär.

Mer läsning

Annons