Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ljusstråk med konst, dans, dop och vigsel

Nu är det dags för kulturrundan Ljusstråk i helgen. Och i år är det rekordmånga gästutställare och mängder med konstnärer, konsthantverkare, musiker, dansare, artister och arrangemang.

Annons
Ny på Ljusstråk. En av de nya utställarna är Jan Hermansson i Ramshyttan som visar sina konstverk, här oljemålningen ”Violetta stammar”.

Dessutom går bra att gifta sig eller döpas, för i kyrkorna i Nora och Viker är det dop- och driveinvigsel.

– Konceptet håller vi fast vid, i och med att det är ett vinnande koncept. Det nya är våra gästutställare och våra nya medlemmar i Ljusstråk, förklarar Elin Sörman, kultursekreterare.

I år är det 97 utställare plus många arrangemang med allt från vadmalsstampning i Skrekarhyttan till Katarina Folkeson som sjunger Monica Zetterlund i Nora församlingshem och en föreläsning om konstnären Ragnhild Nordensten i Göthlinska gården. Det är fjortonde gången som Ljusstråk genomförs, kulturslingan där konstnärer och kulturutövare i hela kommunen öppnar sina dörrar för allmänheten.

I Bryggeriet finns också en samlingsutställning där besökare kan få överblick och lägga upp sin runda. Det är sju nya utställare som blivit invalda i föreningen Ljusstråk och de är intressanta, berättar Elin. Däribland Jan Hermansson i Ramshyttan som visar målningar, Erik Eriksson med foto och Radmila Knezevic som jobbar olika tekniker.

– Och bland det som är nytt i år är Ljusstråksyoga och dansmeditation med Carina Henningsson. Hon är i grunden läkare och håller kurser i livsdans.

Hela programmet hittar du på www.ljusstrak.se

Mer läsning

Annons