Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många nappade på fiske i Dammsjön

En heldag vid Dammsjön, med provsmakning av nyrökt fisk och chansen att prova på att kasta fluga – klart att många nappade på det.

Annons
Storfiskare. Henrik Moen provade på flugfiske instruerad av Stefan Nordqvist. ”Rätt så lätt”, tyckte Henrik.

Och visst stod fiskelyckan besökarna bi alltid, när Nyhyttans FVOF bjöd in till aktivitetsdag vid Dammsjön. Två regnbågar hade tioårige Henrik Moen från Pershyttan dragit upp.

– Vi vägde bara den största, den var på 1,6 kilo, berättar han.

Det räckte för att ta hem priset för dagens största fisk i ungdomsklassen.

– När vi kommer hem i dag ska vi salta dem och så röker vi dem i morgon, säger han. Det är ju regnbåge och det är ju rätt så gott att äta.

En annan ung storfiskare var Tuva Murstam, fem år och redan van flugfiskare. Själv var hon lite för blyg för att berätta om sin fångst men stolta familjemedlemmar vittnade om att hon fått en röding på 660 gram på kroken redan på första kastet, som hon sedan själv vevat in.

Och för de inte lika rutinerade flugfiskarna stod Stefan Nordqvist från Harrkungens fiske beredd att instruera. Till att börja med på landbacken.

– Det var rätt så lätt, konstaterade Henrik Moen som provade på att flugfiska för första gången.

Det var andra året som Nyhyttans fiskevårdsområdesförening bjöd in till aktivitetsdag vid Dammsjön. Nästa dag lär dock inte dröja lika länge.

– Så snart isen bär ska vi bjuda in till en dag med vinterfiske, säger Stig Hellström, ordförande i föreningen.

Mer läsning

Annons