Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misstänks ha mördat barndomsvännen

Den 35-årige man som är misstänkt för mordet i Nora var barndomskompis med den avlidne 36-åringen, enligt polisen.

Annons

– Av de uppgifter som hittills har kommit fram är min uppfattning är att de har känt varandra länge, ända sedan barnsben, säger Peter Springare, förundersökningsledare vid grova brottsroteln i Örebro.

Det var på lördagskvällen som polisen fick larm om en svårt skadad 36-årig man vid småbåtshamnen i Nora. 36-åringen fördes till USÖ där han dödförklarades. En 35-årig man greps och anhölls misstänkt för mord.

Polisen bedömer att utredningsläget är gott, bland annat eftersom det finns flera vittnen.

– Det var ganska mycket folk i rörelse. Det är en hel del personer som har gjort iakttagelser både före, efter, och under händelseförloppet. Händelseförloppet ser inte ut att vara speciellt komplicerat, säger Peter Springare.

Enligt uppgifter till NA ska männen ha varit ute på en fisketur tidigare under kvällen. Polisen misstänker att händelsen som ledde fram till 36-åringens död troligen startade med ett bråk. Men det är fortfarande oklart exakt vad som hänt, enligt Peter Springare.

– Vi ska höra den misstänkte ordentligt senare under dagen för att kunna klarlägga vissa saker om händelseförloppet, säger Peter Springare.

Peter Springare vill inte säga vem som larmade polisen till strandpromenaden i Nora eller kommentera om något tillhygge använts vid brottet.

Har ni beslagtagit något tillhygge?

– Vi har gjort beslag men vad det är kan jag inte kommentera, säger Peter Springare.

Fortfarande är ingen dödsorsak fastställd eftersom kroppen inte har obducerats. Det kommer att ske under veckan, enligt polisen.

Mer läsning

Annons