Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Musik i vänskapskalender

Med sång och dans på temat vänskap underhåller eleverna vid Ås skola för att samla in pengar till Världens barn.

Annons
”Det finns nån av varje sort. Nån är lång och nån är kort”, sjunger de yngsta eleverna vid Ås skolas vänskapsföreställning till förmån för Världens barn.

Det blir helt fullt både på och nedanför scenen på Nora teater när alla Ås skolas 125 elever tillsammans ställer sig upp för att sjunga ”Vi har en värld”. Tillsammans bjuder de sina föräldrar och syskon på en stor vänskapsföreställning till förmån för Världens barn. En föreställning som ramas in av en vänskapskalender där det bakom varje lucka gömt sig uppträdanden som på olika sätt anknutit till vänskapstemat.

Bakom första luckan bjuds det på luciatåg, och mer musik blir det vart efter luckorna öppnas.

– Det känns kul, men samtidigt väldigt nervöst att stå på scenen, säger Vendela Carlsson och Isabelle Karlsson i årskurs 6.

De tyckte att genrepet gick bra och ser fram emot att få spela två föreställningar för föräldrar och syskon.

– Det här blir en mycket större julavslutning när vi är på teatern än när vi har haft avslutning på skolan i Ås tidigare år, säger de.

Eleverna har jobbat hela hösten med sin vänskapsföreställning, bland annat på musiklektionerna med Sofie Wingren och tillsammans med kulturpedagogen Joachim Tadell.

– Vänskap som tema var givet när vi fick frågan om att göra något för Världens barn. Vi har som övergripande mål på skolan att alla ska känna sig trygga, och för att alla ska vara trygga måste man vara vänner, säger rektor Anders Forsberg.

Föräldrar och övrig publik får lägga ett frivilligt bidrag till Världens barn-insamlingen till de elever som står med insamlingsbössor vid utgången. På måndag kommer sedan Berit Lindberg, som varit med och hållit i insamlingen i Nora, att gå runt i klasserna och berätta hur mycket insamlingen gett, vart pengarna går och hur mycket hjälp exempelvis en femtilapp kan räcka till.

Med de egna favoritnallarna i famnen sjunger 3-4:orna om Teddybjörnen Fredriksson.
Saga Sander och Natalie Östlund sjunger ”You´ve got a friend” tillsammans med några av de andra tjejerna i årskurs 6.
Alicea Wedin sjunger
Natalie Östlund är en av två konferencierer.
Berit Lindberg.

Mer läsning

Annons