Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mysig sportlovsdag på Finnsjöstrand

En snöfylld sluttning ned mot sjön och en vildmarks-koja med lägereld att värma sig kring. Mer än så behöver det inte vara för att få till en lyckad, mysig och omtyckt sportlovsdag – vid bygdegården Finnsjöstrand i Järnboås.

Annons
Pulkaåkning. Karolina Dybeck i full fart utför backarna vid bygdegården Finnsjöstrand.

JÄRNBOÅS. Och det har blivit lite av en tradition, berättar Anders Stenquist och Solweig Björåsen i Järnboås IF och Järnboås bygdegårdsförening som tillsammans ordnar den här sportlovsdagen på bygdegården Finnsjöstrand. Det har varit i minst fem år ungefär.

Den här onsdagen är det några minusgrader, klart och skarsnö. Perfekt, tycker Anders.

Arrangemanget drar en hel del barn. Arrangören bjuder också in fritis med barn som snart fyller sluttningen ned mot Finnsjön med pulkor, kälkar och bobbar. Dessutom är det längdskidåkning för de som vill.

– Det är roligt, tycker Karolina Dybeck, sju år, som åker fort nedför backen och snurrar ett varv av bara farten.

Korvgrillning och varm choklad kring lägerleden i vildmarkskojan ingår också.

På fredag eftermiddag är det dessutom prova-på Jugger i Järnboås skola. Jugger är Järnboås först i landet med, tack vare att Ruben Wickenhäuser tog med sig sporten när han flyttade från Berlin till Järnboås.

– Vi har kommit i gång bra och har en barngrupp och en vuxengrupp, berättar Anders.

Vildmarkskoja. Korvgrillning i vildmarkskojan vid bygdegården Finnsjöstrand hör till, här med Karolina Dybeck, Kristina Dybeck, Anders Stenquist, Maria Björklund och Sofia Björklund.

Mer läsning

Annons