Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Näringslivsprogram klubbat – och omdiskuterat

Nu är Noras nya näringslivsprogram för 2015-2020 klubbat och klart. Det gjorde fullmäktige på sitt senaste möte.

Annons
William Grönlund (MP) ville återremittera förslaget till näringslivsprogram för att bearbeta och få det tydligare. Så blev det inte, för fullmäktige klubbade förslaget.

Men åsikterna gick där isär bland politikerna under mötet. Räcker det verkligen med bara ett kortfattat A4-ark eller borde det inte vara längre, mer tydligt och utförligt? William Grönlund (MP) anser att förslaget borde återremitteras. Nu är det svårt att förstå för den som inte är insatt. Näringslivsprogrammet i Nora är ett viktigt dokument understryker han.

– Men det här dokumentet skapar fler frågor än det besvarar.

Rutger Ahlbeck (NP) håller med och går ett steg till.

Han föreslår först att kommunen anställer en kommunikatör på halvtid – för att bearbeta och kommunicera ut programmet till allmänheten. Ett yrkande som han dock drog tillbaka och ändrade på. Detta efter att David Stansvik (V) påpekat att fullmäktige inte var rätt forum för att anställa en kommunikör.

Flera politiker anser att det är bra med ett kort näringslivsprogram. Der är framtaget av näringslivsutvecklare Klas Brynte i samarbete med näringslivet i Nora.

– Och de är nöjda. Det är ett medvetet val att det ska vara kortfattat, säger Solveig Oscarsson (S).

Efter en rösträkning som hade begärts av Andreas Vidlund (SD) klubbades sedan programmet igenom av majoriteten av politikerna, Men MP, NP och SD reserverade sig.

Mer läsning

Annons