Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nekas arbetsträna två timmar i veckan

I sitt vuxna liv har Martina Andersson mestadels varit sjukskriven. Hon har aldrig kommit in på arbetsmarknaden, men vill börja arbetsträna. Hon har fått ja från en arbetsgivare där hon vill börja. Men nu säger arbetsförmedlingen nej.

Annons
Bakbunden. Martina vill börja arbetsträna på ett företag där hon mår bra och som vill ta emot henne. Men arbetsförmedlingen säger nej, utan att motivera varför.

För ett par år sedan började Martina Andersson på eget initiativ arbetsträna, bara några timmar i veckan, på ett litet företag i Nora. Hon trivdes bra och upplevde att arbetsgivaren tog hänsyn till hennes bakgrund. I nästan ett år hann Martina vara på företaget, där hon arbetade två till sex timmar två dagar i veckan. Sedan fyllde hon 30, och gick över en gräns där försäkringskassans ersättningar ändras. Martina bekymrade sig mycket över sin ekonomiska situation, och när bekymren tog överhanden kom hon inte längre iväg till jobbet på morgonen.

Martina har en Asperger-diagnos och lider av panikångest. Hon har svårt att filtrera intryck, blir fort trött och får lätt ångest. Martinas läkare rekommenderar henne att söka sjukersättning från försäkringskassan på 75 procent. Men försäkringskassan anser inte att nedsättningen av Martinas arbetsförmåga är vare sig klarlagd eller varaktig i all framtid. Med medicinska och arbetslivsinriktade insatser hoppas försäkringskassan att hon ska komma ut i arbetslivet.

I dag har Martina varit sjukskriven på heltid i ett års tid. Sedan i somras har hon känt sig starkare, och hon vill försiktigt ut i arbetslivet igen. På egen hand har hon gjort upp med sin gamla arbetsplats om att få komma tillbaka och arbetsträna två timmar i veckan. Men när de äntligen svarar så godkänner arbetsförmedlingen inte arbetsträningen. En av förklaringarna är att företaget nyligen varslat en anställd om uppsägning.

– Vi gör en arbetsmarknadspolitisk bedömning där målet ska vara att få ut henne på arbetsmarknaden. Vi får inte heller medverka till någon snedvridning på arbetsmarknaden, säger Tina Hynne, chef på arbetsförmedlingen.

– Vi vill se människor växa och hitta en miljö där de kan komma in på arbetsmarknaden.

I juni har Martina ett nytt möte bokat med arbetsförmedling och försäkringskassa, som vill att hon ska hitta ett annat ställe att arbetsträna på.

Men för Martina är tryggheten i en arbetsplats hon känner och där hon känner sig välkommen otroligt viktig. Att hitta en annan sådan, inom det område hon är utbildad för i en liten stad som Nora, blir inte lätt.

Eftersom Martina inte vet om hon kommer att orka jobba mer än några enstaka timmar i veckan har hon svårt att förstå hur arbetsförmedlingen kan tycka att hon konkurrerar med andra anställda.

– De tar ingen hänsyn alls till mig och min problematik. Alla människor passar inte in i samma mall, man måste kunna se till individen, säger Martina.

Mer läsning

Annons