Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nora vill bli möjligheternas kommun

Noras näringslivsprogram ska bidra till fler och växande företag, stärkt konkurrenskraft för företagen och bra förutsättningar för välmående företag. 

Annons

”Nora - möjligheternas kommun, där historia och framtid skapas”. Så lyder den vision som ligger till grund för det förslag till näringslivsprogram som näringslivsutvecklare Klas Brynte med flera arbetat med under året.

Nuläge, vision och handlingsplan var de vägledande orden när arbetet drog igång i februari. Då hölls stormöte där företagare och entreprenörer deltog för att ge sin syn på Nora.

Syftet med ett nytt näringslivsprogram är att underlätta för företag att växa, få nya att starta och få fler företag att etablera sig i kommunen.

De övergripoande mål som nu radats upp handlar om att Nora 2020 har en socialt, kulturellt, ekonomiskt och ekologiskt hållbar utveckling. Är ett attraktivt kultur- och turistmål under hela året, har god livskvalitet för alla som bor och verkar i kommunen och ör en kommun med ett näringsliv och arbetsmarknad som utvecklas.

För att nå dit handlar det om att samarbeta i stor utsträckning, vilket man avser att göra under kommande år. Strategiska områden att arbeta med är attraktivt boende, kommunservice, kompetensförsörjning och landsbygdsföretagande.

Mer läsning

Annons