Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Norabo åtalad i bedrägerihärva

En 63-årig man från Nora står åtalad i ett större bedrägerimål i Allingsås tingsrätt. Tillsammans med två andra personer misstänks han för bland annat pennighäleri.

Annons

Norabon är åtalad för grovt penninghäleri och häleri. Detta tillsammans med en 61-årig kvinna från Göteborg som är åtalad i ytterligare en handfull liknande fall. Båda två är åtalade som medhjälpare till en 35-åring man från Göteborg som misstänks för flera fall av grovt bedrägeri, bedrägeri och försök till grovt bedrägeri.

I flera av fallen, bland annat det som Norabon är åtalad i, så har 35-åringen kontaktat lantbrukare efter annonser i branschtidningar och erbjudit sig att sälja skogs- och lastmaskiner. Målsägarna har betalat alltifrån 198 000 kronor upp till två miljoner, utan att få några maskiner levererade. Oftast har pengarna satts över till kvinnans konto, och därifrån överlämnats till 35-åringen.

Kvinnan har även satt över pengar till Norabon som är åtalad dels för att ha tagit ut och överlämnat drygt en halv miljon kronor till 35-åringen dels för att ha fört tillbaka 450 000 kronor till den 61-åriga kvinnan. Han åtalas också för att ha förbrukat 9 000 kronor av målasägarens pengar för egna inköp. Mannen erkänner delar av detta.

Totalt handlar målet som ska upp i Allingsås tingsrätt i nästa vecka om bedrägerier för fyra miljoner kronor.

Mer läsning

Annons