Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Noraborna skänkte 7 000 till Nyckelfonden

Noraborna är generösa och har skänkt 6 922 kronor till Nyckelfonden. Pengarna vägde 28,7 kilo berättar initativtagaren Birgitta Eriksson.

Annons

Insamlingen till Nyckelfonden gav runt 7000 kronor. Initiativtagare Birgitta Eriksson med Annika Sandberg och Fredrik Sandberg på Sandbergs Bosättningsaffär.

– Jag ångrar inte en sekund att jag drog i gång det här, och det har varit jättebra att ha fått en kommunikation om Nyckelfonden, så fler får veta vad Nyckelfonden är, säger Birgitta Eriksson som är imponerad av de generösa Noraborna.

Det var i början av maj som Birgitta drog igång insamlingen inför att de gamla pengarna skulle bli ogiltiga. Då kunde Noraborna skänka gamla pengar till Nyckelfonden istället för att lämna dem på banken. Insamlingen har skett hos Sandbergs och Ica Supermarket där bössorna stått och som Birgitta hämtat och lämnat in. Det blev sammanlagt 6 922 kronor som Noraborna skänkt och pengarna vägde 28,7 kilo berättar hon. Bössorna står fortfarande kvar för de som fortsätta skänka till Nyckelfonden.

En bössa har också stått på vårdcentralen som Nyckelfonden själv distribuerat och hämtat.

Fakta Nyckelfonden

>> Bildades 1989 av Örebro läns landsting för att stödja medicinsk forskning vid Universitetssjukhuset Örebro.

>> Är med och finansierar forskningsprojekt som kommer till nytta för vården och patienterna. Många länsbor har fått fler friska år tack vare forskningen vid USÖ och Nyckelfonden.

>> Sedan 1989 har Nyckelfonden delat ut 100 miljoner kronortill stöd för forskning vid USÖ, i mer än 400 forskningsprojekt.

>> Förra året beviljades 6,2 miljoner till 17 olika forskningsprojekt.

>> Däribland till att utveckla mer precisa diagnoser och behandlingsmetoder vid lungcancer, behandla resistenta bakterier, förhindra självmord och förbättra diagnostik och behandling vid nedsatt hörsel.

Mer läsning

Annons