Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Notech i konkurs närkunder inte betalade

Noraföretaget Notech med 13 anställda har försatts i konkurs. Företaget knäcktes av uteblivna betalningar på fem miljoner kronor från två kunder i Tyskland och Belgien.

Annons

Notech och dess entreprenör Nissim Östlund har varit en framgångssaga. Företaget startade 1999 och expanderade mycket kraftigt under åren 2005-2007. Notech var som störst 2007 med 25 anställda. Men finanskrisen gjorde att försäljningen föll och vid konkursen hade bolaget 13 anställda.

Årets företagare 2005

De akuta problem uppstod när företaget inte fick betalt för maskinleveranser till två kunder i Tyskland resp Belgien. Kravet var på drygt fem miljoner kronor och orsakade avgörande likviditetsproblem.

Nissim Östlund belönades 2005 med utmärkelsen Årets Företagare i Nora.

Senare samma år utsågs han till Årets Nybyggare i Örebro län, ett pris som ges till personer med utländsk bakgrund som startat eget företag och genom hårt och målmedvetet arbete nått framgång.

Spikmaskiner

Notech har konstruerat och tillverkat automatiserade spikmaskiner. Det har varit ett högteknologiskt företag som arbetat med industri-robotar och en unik produkt.

Företaget drivs nu vidare av konkursförvaltaren, advokat Sven-Olof Skoglund, som har ambitionen att rekonstruera företaget.

– Företaget är ensamt om sin teknologi i hela världen och det finns en marknad. Jag hoppas ett det ska finnas intressenter som vill driva verksamheten vidare.

En månads frist

Under en månad täcker nu den statliga lönegarantin personalskostnaderna. Det är den tid konkursförvaltaren har på sig att hitta en lösning.

Annons