Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny trio lockade publik

Sommaren på Svalbo har fyllts av musik av skilda slag. I söndags var det en helt nyskapad trio som visade sig.

Annons
Ny konstellation. Anders Wallén, Fredrik Bernhardtz och Thomas Wahlström gjorde gemensam sak av sin musik i Svalbo i söndags.Foto: Kerstin Schönström

JÄRLE. Den rustika kaféstugan fylldes med en nyfiken publik. Här bjöds på en ny konstellation som kallar sig Trion med orkester. Det var Thomas Wahlström, Fredrik Bernhardtz och Anders Wallén som slagit sig samman. De hade skaffat sig ackompanjemang av en annan trio bestående av Tommy Bender, Michael Hagberg och Rickard Sievert. Egna låtar blandades med covers till en skön mix.

Ni brukar spela var för sig, hur kommer det här sig?

– Det var Thomas som kom med idén för ett par år sedan, och nu blev det äntligen av. Vi är ju låtskrivare alla tre, men med egna uttryck. Orkestern har verkligen ansträngt sig för att lyfta fram det, förklarar Anders Wallén som tillsammans med hustrun Rose och Moa Rudebert arrangerat ett tiotal musikkvällar vid kaféet i år.

Hur har sommaren på Svalbo varit?

– Det har varit bra beläggning överlag. Mest folk kom till Tullamore Brothers i juli. Då hade vi riggat ute men det blev ett hemskt åskväder så vi fick snabbt tänka om. Jag hade väl trott att Magnus Lindberg, som ju är en stor artist, skulle dra fullt hus. Men då kom 26 personer. Temakvällarna med låtar av Corneils och Beatles har visat sig vara mer populära.

Blir det musikkvällar nästa år också?

– Det vet vi inte än. Vi ska som vanligt göra en gemensam utvärdering. Men jag tycker ju att det är väldigt roligt.

Kaféägare. Moa Rudebert, keramiker och kaféägare i Svalbo, tycker att det blivit en bra blandning på musiken i år.

Mer läsning

Annons