Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nyckelpersoner hoppar av Bergslagens destilleri

Nu lämnar fyra nyckelpersoner Bergslagens Destilleri. Fyra av de mest kunniga personerna i verksamheten har sagt upp sig.

Annons

Det är Thomas Fellebro, köksmästare och restaurangansvarig, John Cassidy som har hand om strategi och marknadsföring, Master Blender Ola Lindberg som utvecklat företagets finaste produkter och Wolfgang Hess, destillerimanager och produktionsansvarig som nu sagt upp sig.

Anledningarna är flera. De har inte fått lön. En orsak är också att det saknats kapital för att de skulle kunna utveckla den verksamhet de hade hoppats på i projektet.

Det är fyra tunga personer som nu lämnar destilleriet, och som står för den kunskapsbas som verksamheten vilar på. De poängterar att de sagt upp sig själva, och inte blivit uppsagda.

Samtidigt hoppas de trots allt på en framtid för destilleriet i Bryggeriet.

– Vi tror på att Nora behöver en sån här satsning, säger Thomas Fellebro som nu kommer att börja som köksmästare på Grythyttans Gästgiveri.

Bolagets vd Mats Lihnell beklagar att de fyra lämnar företaget.

– Det är tråkigt att anställda väljer att hoppa av, säger han.

THOMAS ERIKSSON

MALIN ERIKSSON

Läs mer i dagens NA, bland annat om överklagandet av bolagets rekonstruktör.

Annons