Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Onlinevecka med cybervärlden i fokus

Här får deltagarna lära sig datorer och internet. IT-veckan på biblioteket är i full gång med allt från att hantera e-post till att koppla upp datorn trådlöst. I dag fortsätter veckan med sociala medier och internetbanken.

Annons
Problemlösning. Konstnären Bengt Harrysson vill koppla upp trådlöst, och det löser sig med hjälp av Magnus Hallander, i bakgrunden Per Magnusson.

– Hashtagg skulle vi prata om.

Vad var det nu igen?

– Är det brädgår’n? undrar Bengt Kammerland, 74 år, och syftar på tecknet #.

– Ja.

Det är högt till tak bland deltagarna inne på online-veckan på biblioteket. Den här dagen har fem herrar bänkat sig och några har dessutom sina datorer med sig medan ledaren Magnus Hallander, ABF, berättar, visar och svarar på frågor.

Att skicka bilder och andra filer med e-post är något av allt de får lära sig.

Jättebra, tycker Bengt Carlsson, Per Magnusson och de övriga deltagarna.

– Det här är väldigt positivt, de problem jag hade har jag fått grepp på, förklarar Bengt Kammerland.

Och Bengt Harrysson får hjälp att koppla upp sin dator trådlöst mot internet. Äldsta deltagaren är Uno Svensson, 87 år, och han använder datorn hemma till att skriva och skicka e-post, berättar han.

I dag fortsätter ”Get Online Week”-arrangemanget med sociala medier på förmiddagen, internetbanken på eftermiddagen och på torsdag handlar det om fonder och stipendier på internet.

Lärostund. På tisdagens IT-stund på tre timmar kom Bengt Kammerland, Uno Svensson, Bengt Harrysson, Per Magnusson och Bengt Carlsson under ledning av Magnus Hallander.
Epost. Bengt Carlsson får hjälp med att skicka filer med epost av Magnus Hallander, ABF, övervakad av visheten själv på väggen bakom.

Mer läsning

Annons