Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Österberg föreslås fortsätta som ordförande

Under några sammanträden sedan miljöpartisten Monika Aune hoppade av, har moderaten Ture Österberg lett kommunfullmäktiges sammanträden i Nora. På onsdag föreslås han bli fullmäktiges ordförande på riktigt.

Annons

Allt sedan Monika Aune avsade uppdraget att leda kommunfullmäktige i Nora har Ture Österberg guidat Noras högsta beslutande organ genom den svåra processen att anta en budget för 2012.

Nu föreslås Österberg bli permanent ordförande för kommunfullmäktige när valfrågan ska avhandlas i just fullmäktige kommande onsdag.

– Jag förutsätter att Österberg blir vald, säger kommunstyrelsens ordförande Tom Rymoen (M). Vi har inte fått något svar från Norapartiet än, men vi har heller inte hört något annat än att även de står bakom förslaget.

Samverkan

Tom Rymoen utgår från att det fortfarande finns en valteknisk samverkan mellan de sex före detta samverkanspartierna, trots att Kristdemokraterna har hoppat av det politiska samarbetet.

– Jag har i varje fall inte fått några andra signaler, säger han.

För Ture Österberg innebär nomineringen ingen stor skillnad och även han utgår från att samtliga sex partier står bakom nomineringen.

– Vi har ju inte hört något från Norapartiet, men jag är beredd att axla den här rollen, säger han. Jag är hur som helst samverkanspartiernas kandidat.

Några nymodigheter utlovar inte Österberg om och när han tillträder som ordinarie ordförande i kommunfullmäktige.

– Det blir inga stora förändringar, säger han. Jag ska försöka förbättra en del praktiska detaljer. Bland annat har det tydligen varit svårt för de åskådare som varit på plats, att höra vad ledamöterna säger. Det är ju bra att det är stort intresse och det måste vi ta tillvara.

Mer läsning

Annons