Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Per var först ut på Willys

Kattmat och kaffe hamnade i första kassen när Willys öppnade på Prästgatan i Nora i dag. Första kunden ut, Per Bygde, var nöjd med butiken.

Annons
Första kund. Anna-Karin Ahderinne servar Per Bygde som blev första kund genom kassan i den nyöppnade Willysbutiken i Nora.

– Det här är toppen. Jag har smygtittat lite medan de har ställt i ordning, så det var kul att få komma in och handla, säger Per Bygde.

– Jag är snart tillbaka igen.

Prick klockan åtta låste butikschef Björn Freij upp för att släppa in de kunder som väntade utanför butiken.

– Det känns spännande att öppna. Vi har jobbat med personalrekrytering, renovering och byggande av butiken i tre månader. Nu får vi äntligen möta kunderna.

Totalt 560 ansökningar fick Willys in i den annorlunda rekrytering som bland annat innehöll speeddejting på arbetsförmedlingen. Bland dem sållades åtta personer ut som nu är anställda, ytterligare fyra rekryterades internt. De senaste veckorna har personalen praktiserat i företagets butiker i Örebro.

Björn Freij och hans personal välkomnades under torsdagen lite extra av övriga affärsidkare i Nora, flera av dem hoppas att livsmedelsbutiken ska få fler kunder att röra sig i centrum igen.

Mer läsning

Annons