Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Samma lag som förra året

Kontinuitet och trygghet är nyckelorden när Nora Perhyttan BK på nytt återfinns i fotbollens division 5.
– Är alla friska och tränade kan vi nog ställa ganska höga förhoppningar på säsongen, säger NPBK-tränaren Thomas ”Gurra” Gustavsson.

Annons

Några egentliga nyförvärv går inte att hitta i NPBK-truppen inför comebacken i division 5. Men heller inga noterbara spelarförluster.

Inför premiären i morgon torsdag är det i stort sett samma trupp som förra året vann norrsexan i stor stil.

– Christoffer Johansson lägger av, men han spelade inte så mycket förra året, säger Thomas Gustavsson. Och Johan Gladh kom till oss alldeles i slutet av förra säsongen och är ju nästan som ett nyförvärv.

Kontinuitet

Just kontinuiteten i truppen gör att Thomas Gustavsson med tillförsikt ser fram mot den stundande säsongen. Nora Pershyttan har en stor trupp och många spelare har NPBK som moderklubb.

– Det är viktigt att bygga på de spelare som klubben har fostrat, säger Gustavsson.

Med en stor trupp har Gurra angelägna problem.

– Det är en stor utmaning för mig, säger han. Ska de absolut elva bästa spela varje match eller inte? För mig gäller det ju att få samtliga spelare inspirerade att träna hårt och då måste de få chansen.

Försäsongen har bland annat bestått av ett träningsläger i Helsingborg och ett träningsmatchande med varierat resultat. Thomas Gustavsson väljer att fokusera på det egna laget och har inte speciellt bra koll på motståndarna i femman. Ändå vågar han hoppas på en rolig sommar.

”Lite ödmjuk”

– Är man nykomling måste man ju vara lite ödmjuk, men vi ska vara med ganska nära toppen.

Nora Pershyttan inleder hemma på torsdagen mot Mariebergs IK.

Mer läsning

Annons