Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Satsning på hälsoaktiviteter

Daglig verksamhet i Nora satsar lite extra på hälsosamma aktiviteter. I vår har brukarna bland annat deltagit i motionsloppet Hagbyrundan.

Annons
Hagbyrundan. Ett 20-tal deltagare vid daglig verksamhet har deltagit i Hagbyrundan, en del i verksamhetens hälsosatsning.¿Bild: PRIVAT

– Det är andra året som vi arrangerar Hagbyrundan. I år fick vi ihop 21 deltagare som sprang eller gick runt elljusspåret på Norvalla, säger Sara Bornedal, arbetsledare på Daglig verksamhet.

Efter motionsrundan fick deltagarna ta emot diplom och grilla korv tillsammans.

I samband med målgång i fjolårets Hagbyrunda uttryckte en av brukarna önskemål om att få springa Göteborgsvarvet. Med stöd från bland annat Rotary och Röda Korset gick den drömmen i uppfyllelse, när sex brukare från Daglig verksamhet nu i våras åkte till Göteborg och sprang Göteborgsvarvet special.

– Vi har satsat lite extra på olika hälsoaktiviteter under sista året. Vi har provat på afrikansk dans, drama, zumba och styrketräning. Till hösten vill vi få i gång lite bollsport, berättar Sara Bornedal.

– Det finns väldigt mycket bra aktiviteter i Nora, men våra brukare har inte alltid haft chans att prova på dem tidigare.

Mer läsning

Annons