Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sören har satsat på Noramarken

Det första tidningsklippet jag har är från 1989, men jag hade utställningar på Noramarken före det, säger Sören Eriksson.

Annons
Höstsol. Denna fågel, en stolpe, höstsol och klar luft gav Sören Eriksson detta motiv nära kyrkan i Järnboås.

Räknat från 1989 blir det 25 år. Nåsta lördag öppnar Sören Eriksson portarna till sin tillfälligt hyrda utställningslokal inne på Sandbergs gård. Sedan hänger allt kvar till helgen därpå då det är Ljusstråk i Nora 6-7 september.

– Jag har alltid haft min årliga utställning på marknadshelgen. Det är då det rör sig mycket folk i Nora och tillfället ges att visa upp bilderna för så många som möjligt, säger Sören Eriksson.

Sedan 2005 är han pensionär efter att lämnat sin sista tjänst som bildlärare på Virginska skolans mediaprogram. Årets utställning har titeln Fåglar i miljö. Den omfattar ett 25-tal akvareller. I år även några större bilder än han målat tidigare. Motiven är hämtade från Nora med omnejd.

– Det är viktigt att ha intressen. Inte bara själva målandet är en bra sysselsättning. Att få åka ut i naturen och sitta och fundera över livet ger många fina upplevelser.

Utställningarna blir en kvittens och ger Sören Eriksson ny energi.

– När folk frågar hur jag kan lyckas med det eller det känns den uppskattningen skön eftersom jag lägger ned så mycket jobb på en bild. Inte bara målandet utan alla tankar bakom en komposition, säger Sören Eriksson.

Mer läsning

Annons