Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stort intresse för nya jobb

Över 200 sökande besökte i går Willys informationsmöten för att få veta mer om de 15 utlysta tjänsterna. På måndag går ansökningsprocessen vidare med speeddejting för dem som vill visa upp mer än ett CV.

Annons
Fullsatt. Över 200 sökande tog chansen att träffa representanter för Willys i den första delen av vad som blir en historisk rekryteringsprocess för både företaget och Nora. Från vänster Willyscheferna Torbjörn Nilsson, Monika Konjicki, Björn Freij och Tony Juhlin. Bild: Tomas Källberg

15 tjänster, varav tre på heltid, är vad företaget söker till den butik som öppnar på Prästgatan i slutet av april.

– Det är den största rekryteringen vi hjälpt till med i Nora, säger Anders Jern på arbetsförmedlingen.

I sina första kontakter med företaget föreslog han en rekryteringsprocess som är helt ny för både Nora och Willys, men som arbetsförmedlingen arbetat med på andra håll.

Under tisdagen höll företaget flera informationsmöten där sökande fick höra om företaget, vilka krav som ställs för att bli anställd och vilka utvecklingsmöjligheter som finns för dem som anställs. På måndag finns chans för dem som vill ta en personlig kontakt att göra det vid en slags speeddejting, där de under fem till 15 minuter får träffa en av de åtta butikschefer som hjälper till att gallra bland ansökningarna.

– Det här är helt nytt för oss, lite historiskt. Men vi vill visa att vi vågar tänka nytt och samtidigt ge dem som vill chansen att presentera sig själva lite kort, säger Monika Konjicki, personalchef på Willys.

Om några veckor kommer Willyscheferna tillbaka för att genomföra ett antal djupintervjuer och i slutet på februari räknar de med att kunna gå ut med jobberbjudanden.

– Vi söker inget konstigt. Vi vill hitta vanliga människor som matchar våra värderingar, säger Tony Juhlin, butikschef i Eskilstuna.

Att ha erfarenhet av butiksarbete i sitt cv väger tungt.

– Men viktigast av allt är servicekänslan. Förutom priset är det servicen vi ska konkurrera med, säger Torbjörn Nilsson ställföreträdande butikschef på Västhaga i Örebro.

En av dem som deltar i rekryteringsarbetet är Björn Freij som kommer att bli butikschef i Nora.

Han bor i Hovsta, har jobbat i Västhagabutiken sedan den öppnade 1989, och är sedan ett halvår ställföreträdande butikschef i Almby.

Mer läsning

Annons