Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stort intresse för nytt gym

Noras nya gym Body Fitness hann precis bli klart till invigningen på lördagen. Och intresset bland Noras motionärer var så stort att kö uppstod.
– Jag har tidigare tränat på atletklubben men kommer nog att börja här, säger Daniel Spångberg, först på plats för att testa alla maskiner.

Annons

Det har jobbats både dag och natt i över en månad, men när Body Fitness slog upp portarna på lördagsförmiddagen var allting klart. Mängder av maskiner, klassisk styrketräningsutrustning och redo för gruppträning av olika slag.

– Under den kommande veckan kan den som vill testa på, säger initiativtagaren Peder Bryngelson.

Hängde på låset

Nyfikna och träningssugna hängde på låset och efter bara någon halvtimme var lokalen fylld av frustande tränande och det första gruppasset i body combat var igång.

– Det här ska ju bli och vara ett gym för alla, säger Bryngelson. För oss är det väldigt viktigt att alla som kommer hit för att träna ska känna sig bekväma.

Stort intresse

Förhandsintresset för det nya gymet har varit stort och sedan avtalet med Nora GF blev klart förstår alla att antalet tränande kommer att bli riktigt stort. Nora GF kommer i stort sett att i framtiden bedriva all sin verksamhet som en del i Body Fitness.

”Väldigt bra”

– Jag tycker det är väldigt bra, säger Lena Lerje i Nora GF. Vi hade att välja på att konkurrera eller bli en del av detta och då valde vi ledare att gå hit och samarbeta.

Nästa etapp blir att rusta och inreda undervåningens 350 kvadratmeter och därmed ge gruppträningen rejält med utrymme.

– Vi kommer att vara bland de första i landet på att lyfta in Crossfit direkt i ett gym, säger Peder Bryngelson. Och vi kommer att ha barnträning och vi kommer att satsa på tonåringar vid sidan av allt annat.

Mer läsning

Annons