Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stort intresse för tre små gummor

I helgen anordnar Gyttorp ridklubb dressyrtävlingen och cupen ”Tre små gummor” för fjortonde året i rad. Med 300 starter under tre dagar räknas tävlingen som en av de större i regionen.

Annons

De två första dagarna tävlar både ponny och häst i kvalklasser, för att de ekipage med högst procent av poäng på söndagen ska kunna göra upp i de tre finalklasserna. Tävlingen är populär och drar ekipage från nästan hela Sverige och många kommer tillbaka år efter år. Något som gör helgen extra trevlig är ”Trivselkvällen”, med middag och trubadur, som anordnas på lördagskvällen.

– Det är en social händelse, många åker hit också för att träffa nya och gamla vänner och det brukar vara väldigt uppskattat. Tidigare år har vi haft bankett på hotellet, men den här gången ville vi hålla det lite enklare så att fler kan vara med, säger Jenny Bonnevier, klubbens nya ordförande.

Klubben har tre egna tävlande – två på ponny som är med för första året, samt ett hästekipage, Charlotte Adler. Hon kommer att gå upp en klass högre än tidigare, och starta i Medelsvår C med sin häst.

Tredagarstävlingen pågår från i dag, fredag, till söndag och har 17 klasser, från Lätt B upp till Medelsvår B.

Mer läsning

Annons