Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stort startfält i Luciatalangen

I morgon är det återigen dags för Karlsängskolans årligen återkommande Luciatalang.– Det blir det största startfältet på många år med årets 14 uppträdanden, säger Ronny Wästborn, fritidsledare.

Annons
– Det bubblar här, säger Ronny Wästborn om musikintresset hos de elever som ska delta i LuciaTalangen. Han berättar att flera av dem också är med och spelar i band eller sjunger i körer på fritiden.

Det är fritidsgården på Karls-ängskolan som ligger bakom arrangemanget med Luciatalangen som kommit att bli något av en tradition i Nora.

– Vi arrangerar det här i samarbete med några lokala sponsorer och det har blivit en jätte-uppskattad tillställning, säger Ronny Wästborn.

Tävling och disko

Själva musiktävlingen hålls på biografen mellan åtta och tio på lördagskvällen och efter det är det disko på Karlsängsgården till midnatt.

Luciatalangen startade som ett drogfritt alternativ för ungdomar under luciahelgen då det ansågs vara en extra stökig helg.

– Det är naturligtvis drogfritt och alla kommer att få blåsa vid ingången, även föräldrar. Men tävlingen ger också ungdomarna en möjlighet att få uppträda inför sina kompisar under proffsiga förhållanden, säger Ronny Wästborn.

Heavens Gate

En av tävlingsdeltagarna är punk- och rockbandet Heavens Gate bestående av två tjejer i åttonde klass. De var med i tävlingen redan förra året.

– Det gick inte så bra, eller det gick väl bra men vi gick inte vidare, säger Cornelia Zetterman.

– I år vinner vi absolut, fyller Alva Sörman i och berättar att de har ett band ihop för att det är roligt.

Några andra som kommer att finnas på plats på scenen för andra året i rad är konferencie-rerna Rebecca Kammerland och Josefin Cederlund som ska sköta mellansnacket och presentera alla artisterna.

– Det svåraste är att göra det intressant så att folk lyssnar och att försöka vara rolig, säger Rebecca Kammerland.

Mer läsning

Annons