Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Systrar arbetar ideellt för jul på Gränden

Mat och julklappar har skänkts av Norabor och Noraföretag. I dag arrangerar två systrar en alternativ jul för nyktra missbrukare på Gränden.

Annons

– På Gränden har kommunen kaféverksamhet för Norabor med missbruksproblem på vardagsförmiddagar. Men är det någon gång det borde vara öppet så är det ju på julafton.

Det säger Elisabeth Sjöblom. Hon har jobbat med missbruksvård i tio år. Sedan hon började jobba i Nora har hon gått in och vikarierat på Gränden när det passat hennes schema. Julfirandet arrangerar hon och hennes syster Gunilla Ruthström helt ideellt.

– Vi har fått ett väldigt fint gehör. Livsmedelsbutikerna har skänkt mat, andra butiker har skänkt julklappar och Norabor från bland annat Hela människan har bidragit med pengar så att vi har kunnat köpa in det som fattats.

Elisabeth Sjöblom berättar att de ska ha öppet mellan nio och ett, precis som Gränden brukar ha.

De som brukar gå dit har fått anmäla sig till julfirandet och Elisabeth Sjöblom har fått ihop mer än de femton deltagare hon hoppades på.

– Någon bad nästan om ursäkt för att han skulle åka till sin familj istället. Men det är ju bara roligt. Det här är till för de ensamma som inte har någonstans att ta vägen och som har små ekonomiska resurser.

Förutom jullunch och julklappar bjuds de 15-talet Grändenbesökare som anmält sig till firandet på sång och musik av Björn och Marita Eckerrot.

– Det blir nog en bra jul, och jag hoppas att det inte bara ska bli en engångsgrej utan att vi kan få till det fler år, säger Elisabeth Sjöblom.

Mer läsning

Annons