Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trängboplan antogs

Diskussionerna med grannarna till Trängbo ska fortsätta. Men kommunstyrelsen antog på onsdagen den omdiskuterade detaljplanen.

Annons

Kommunens avsikt med den nya detaljplanen är dels att möjliggöra en utvidgning av campingen dels att råda bot på en parkeringssituation som blir kaotisk vid vackert badväder. Planer finns också på att förlänga strandpromenaden ut till Stensnäs.

Eftersom grannar har motsatt sig några delar i förslaget riskerar kommunen att planen överklagas.

- Jag vill att vi återremitterar förslaget och försöker hitta en samförståndslösning med fastighetsägarna i området. Driver vi igenom det här mot deras vilja och de överklagar beslutet så kan det ta åratal innan vi exempelvis kan lösa parkeringssituationen, säger Pia-Maria Johansson, LPO.

Men något stöd för att börja om en tredje gång med här detaljplanen fick hon inte.

-Vi har haft en dialog med markägarna och tillgodosett en del av deras åsikter. Men vi har ett ansvar för att se till hela Nora och Noras utveckling, säger Camilla Andersson Larsson, V.

-Att få en detaljplan som inte överklagas är också viktigt för hela Nora, kontrar Pia-Maria Johansson.

I det beslut som slutligen tas om ny detaljplan skrivs det in att kommunen ska förhandla med fastighetsägarna, att man ska pröva om det går att inrätta ett område för Landsbygdsutveckling i strandnära lägen på grannfastigheten och att det vid genomförande av detaljplanen ska anläggas en bullervall mot fastigheterna på Heimdalsvägen.

-I den bästa av världar hinner vi ha en diskussion till med fastighetsägarna redan innan ärendet ska upp i fullmäktige, säger Helena Vilhelmsson, C.

Mer läsning

Annons