Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två bränder inom några timmar- I Gyttorp omkom två personer

Två villor brann utanför Nora under fredagskvällen och natten till lördagen. I Gyttorp omkom två personer i lågorna. I Moshyttan brändes hundar och katter inne.

Annons
Ett totalt nedbrunnet hus mötte en kvinna i Moshyttan när hon kom hem från jobbet på lördagsförmiddagen.

Vid åttatiden på fredagskvällen larmade en granne om att det rök ur en villa i Gyttorp. När Nerikes Brandkår kom till platsen brann det för fullt. Rökdykare gick in i huset och efter fem minuter hittades den första kroppen, en stund senare även den andra. Båda personerna var redan döda.

– Vi jobbar efter att det är paret som bodde i huset som omkommit även om det inte går att fastställa identiteten ännu. De anhöriga är underrättade, säger vakthavande polisbefäl Mats Alexandersson.

Polisen misstänker att branden startade i köket.

Under lördagsförmiddagen larmades räddningstjänsten till ännu en husbrand utanför Nora. Den här gången till Moshyttan där en kvinna kom hem från jobbet på lördag morgon och fann sitt och makens hus helt nedbrunnet. Ingen av dem var hemma under fredagskvällen och natten mot lördag, men i huset fanns två hundar och tre katter som brann inne.

När räddningstjänsten kom till platsen vid elvatiden på förmiddagen var huset helt nedbrunnet.

– Det glödde fortfarande så vi har dränkt in det med vatten. Det är därför det ryker nu, säger Stefan Samuelsson, räddningsledare på platsen.

Han vill inte spekulera i brandorsaken, men tror att huset kan ha börjat brinna redan under tidig fredagskväll.

– Det ligger snö på takpannor och annat på brandplatsen som jag tror skulle ha smält bort om det brunnit senare, men det är en gissning från min sida, säger Stefan Samuelsson.

Två personer omkom på fredagskvällen i en villabrand i Gyttorp.

Mer läsning

Annons