Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två mässor i Nora på lördag

På lördag bjuds det på två mässor i Nora samma dag, båda med må bra-tema. I år satsar Chokladgästabudet på att dela entré med Hälsomässan.

Annons

På varsitt håll bokade de sina mässor till samma datum, Chokladgästabud på församlingshemmet och Hälsomässan på stadshotellet. När Ingela Svedbro upptäckte dubbelbokningen tog hon kontakt med QNora som arrangerar hälsomässan och föreslog ett samarbete.

– Nu marknadsför vi oss gemensamt. Dessutom har vi valt att ha en gemensam entré, där besökarna får tillgång till båda mässorna, säger hon.

– Vår tanke är att vi ska ha en hälsomässa i Nora i slutet av mars varje år, kanske kan vi bygga vidare på samarbetet med Chokladgästabudet fler år, säger Mariana Flodman från QNora, nätverk för företagsamma kvinnor.

Hälsomässan har 29 utställare, elva föreläsare och fem workshops. I programmet ryms både förebyggande friskvård och alternativa behandlingsmetoder, många av utställarna är kvinnliga företagare från Nora. Alla utställare har fått 20 minuter att presentera verksamhet eller produkt i en föreläsningssal med plats för 50 deltagare.

– Det är meningen att det ska bli mycket prova på under mässan, plus försäljning av böcker och produkter, säger Mariana Flodman.

På Chokladgästabudet blir det bland annat påsktema bland dryga tiotalet utställare. Caroline Ljung kommer att demonstrera hur man tillverkar choklad hela vägen från kakaoböna. Systrarna Märek från Jokkmokk serverar samiska specialiteter i chokladkaféet. Från Nora deltar Louise Bergström som sålt sina praliner vid flera gästabud tidigare, samt en nyinflyttad Pershyttebo som precis börjat med pralintillverkning.

– Båda mässorna erbjuder ett stort utbud och håller hög kvalitet, och även om praliner inte är nyttiga så handlar choklad också om att må bra och njuta av livet, säger Ingela Svedbro.

Arrangörerna hoppas även kunna inspirera fler kvinnor i Nora att satsa på företagande.

Mer läsning

Annons