Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ungdomar sprang till minne av Nora-Anna

Ett 60-tal löpare från sjuårsåldern och uppåt deltog när det sjunde Anna-loppet på söndagen avgjordes på Norvalla.

Annons
Pojkar och Flickor 11 år har precis startat. Efter 1,5 kilometers löpning är det sedan nummer 200 Ludvig Spector och nummer 143 Esther Sandén Alin som kommer först i mål.

Julia Nygård och Emma Nordlund har hunnit springa terrängloppet till minne av Nora-Anna i flera år. Nu tävlar de i klassen F15 och ska springa det långa elljusspårsvarvet på 25, kilometer.

– Vi springer för att det är roligt, men lite sekundjakt blir det också. Man vill ju göra en bättre tid än man gjort tidigare, säger Julia Nygård.

Hon brukar tävla i alla möjliga friidrottsgrenar – höjd, längd, 100 meter, häck och ibland lite kula.

– Jag hoppar mest längd och springer 100 meter, så ett sånt här lopp är egentligen lite långt för mig, säger Emma Nordlund.

Medan Julia och Emma värmer upp och förbereder sig springer de yngre ungdomarna sina lopp. Jonatan Melin och Rasmus Johansson ska starta i andra omgången, de ska springa 800 meter i klassen P9.

– Jag vill försöka få en medalj, helst vill jag komma etta eller tvåa för trea har jag varit en gång redan, säger Jonatan Melin.

Klassen Flickor 9 vinns av Emmie Kling Wieveg. Hon har hållt på med friidrott sen hon var sex år och brukar tävla i bland annat längdhopp och häcklöpning.

– I dag var det jobbigt, särskilt i uppförsbacken på slutet, men jag kämpade på, säger hon.

Kämpade gjorde även Nathalie Hacksell i Flickor 11.

– Men jag blev väldigt trött. Jag brukar bara springa lilla varvet, i dag skulle vi springa mellanslingan. Fast det är roligt, säger Nathalie som tror att hon kommer springa fler Anna-lopp i framtiden.

Emmie Kling Wieveg, nummer 65, hejas fram till seger i klassen Flickor 9 år.
Julia Nygård knyter skorna inför sitt segerlopp i klassen Flickor 15 år.
Medaljer i glas delas ut till de tre bästa i varje klass.
Nathalie Hacksell pustar ut efter sitt Annalopp. Det gick tugnt och kändes långt, tycker hon.

Mer läsning

Annons