Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Välkomnar cykelvägen

Familjen Ohlén bor allra närmast den kommande gång- och cykelvägen.Det blir jättebra, tycker de samtidigt som de önskar att farten sänktes på landsvägen och något sorts skydd finns mellan cykel- och gångvägen och landsvägen.

Annons
Gillar nybygget. Henrik och Malin Ohlén med dottern Amanda bor närmast och tycker att det blir bra med en gång- och cykelväg till busshållplatsen som ligger 200-300 meter bort. Samtidigt önskar de och många boende att hastighetsbegränsningen sänks från 100 till 70.

 – Vi är jätteglada att det blir en gång- och cykelväg här, det går inte att komma till busshållplatsen och jag kan inte ta mig dit med barnvagn till exempel, förklarar Malin Ohlén som bor närmast vägen med Henrik och deras små barn.

– Och jag hoppas att fler börjar nyttja bussen när det blir lättare att ta sig till hållplatsen.

Jordvallen mellan vägen och deras gård som tar bort en del av bullret kommer att schaktas bort och bytas ut mot ett bullerplank. Det blir nog bra, tror Henrik och Malin.

Samtidigt vill de och många andra i byn att hastigheten sänks till 70. I dag är hastighetsbegränsen 100 kilometer i timmen på platsen och det går väldigt fort förbi avtagsvägarna mot Järle och Yxe, berättar de. Det har dessutom varit många olyckor, nu senast ett husvagnsekipage som körde av vägen mellan deras gård och busshållplatsen.

– Precis där gång- och cykelvägen kommer att gå, förklarar Henrik.

Boende hade en namninsamling för att få farten sänkt, men det blev avslag trots att polisen ville ha sänkt hastighet.

Det vore önskvärt med något skyddsräcke mellan gång- och cykelvägen och riksvägen, tycker de.

Mer läsning

Annons