Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Noralyftare fixade första SM-guldet

 
SM-veckan 2015
Visa alla artiklar

Första länsguldet under SM-veckan i Piteå? Det fixade Noras Emma Johansson, 19, i styrkelyft.

Emma Johansson, som vid SM-veckan i Örebro i fjol fick nöja sig med ett silver, 25 kilo bakom Sundbybergs Matilda Vilmar, var nu i särklass i både knäböj (170 kilo) och bänkpress (112,5), och då spelade det ingen roll att Sundsvalls Johanna Silverwall drog 40 kilo mer i marklyft – Emma tog ändå guldet i 63-kilosklassen med totalt 415 kilo.

Resultatet gav inte bara guld utan också personligt rekord både i knäböj och sammanlagt. Totalt höjde Johansson sitt pers med 7,5 kilo, från 407,5 till 415 kilo. Segermarginalen blev 25 kilo till tåvan Silverwall, trean Anja Keränen, Westbo AK, var ytterligare 25 kilo bakom.

Under eftermiddagen jagar bland annat Miia Grändås, Jonas Telégin och Ahmed Gliza SM-medaljer i styrkelyft.

I draghundstävlingarna förlorade Karlskogaåkaren Hans Pettersson, som tävlar för Hällefors BK, en sekundstrid om bronsmedaljen i herrarnas bruksundsklass. Pettersson blev fyra, nästan fem minuter bakom segrande Jörgen Petersson, Sollefteå, men bara 2,3 sekunder från tredjeplacerade Tomas Hedberg, Örnsköldsvik.